Over Miek

Tot eind 2019 heb ik gewerkt als masseuse,therapeut en trainer met specialiteit relatie's, hoofdpijn, burn-out en andere stress gerelateerde klachten. Lang getwijfeld, want door te stoppen ben ik wel mijn licenties kwijt. Doorgaan was geen optie want ik was toe aan letterlijk en figuurlijk even afstand en de focus op mezelf. 
Ondertussen ben ik alweer aan mijn vijfde tijdelijke baan. Van het ene rol ik in het andere, en heb nu een baan waarbij ik de hele dag achter de computer zit. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou doen. Op deze manier krijg ik een betere relatie met mijn computer en word ik er steeds handiger mee.

Proces van loslaten
Na het overlijden van mijn partner begin 2019 was er een tijd van loslaten aangebroken. Andere woonplek, ander werk, een andere omgeving en geen financiele middelen. Best gek, alsof er met een gum een deel van mijn leven is weggeveegd. 
Nu sta ik aan de vooravond van weer een nieuwe fase in mijn leven met een verhuizing naar een eigen woonplek.

Creativiteit als leidraad
Ik ben creativiteit in beweging en denk vaak anders dan anderen. Dat denken doe ik sowieso in plaatjes, ze noemen dat ook wel dyslexie (moeilijk woord trouwens voor mij maar gelukkig weet mijn computer hoe je dat schrijft). In het begin van de corona zat ik noodgedwongen opgehokt in mijn cocon en was creatief aan de slag met allerlei mogelijkheden om straks getransformeerd uit mijn cocon te komen en mijn vleugels uit te slaan. Geen kaders en beperkingen meer voor mij door de zorgverzekeraars, ik ben op weg om een vrije behandelaar te zijn. 

Draagkracht

Ik sta versteld van de draagkracht die ik heb. De uitdagingen op mijn pad sinds het overlijden van Ruud zijn enorm groot omdat hij mij met een faillisement heeft achter gelaten. Doordat het allemaal te groot en teveel was om in mijn eentje te kunnen dragen ben ik als vanzelf om hulp gaan vragen aan een grotere macht, sommige noemen dat God. Vanaf dat moment heb ik het gevoel dat ik geholpen word. De dingen die ik echt nodig had en heb komen als vanzelf op mijn pad. Het is niet zo dat ik er niets voor hoef te doen, ik moet ook wel gewoon aan aardse mensen vragen wat ik nodig heb. Dus achterover in mijn stoel zitten dat is er niet bij. Het voordeel is ook dat ik echt niks te verliezen heb want ik heb niks, angst is weggevallen en dat geeft een gevoel van vrijheid. Het was in die tijd mijn grootste verlangen om ook op papier weer vrij te zijn. Ik ben jaren geleden zo dom geweest om mijn handtekening te zetten onder een contract van de zakenpartner van mijn man, ook getuige op ons huwelijk. Als ik in iemand vertrouwen had dan was het wel in hem. Maar ja dat is allemaal verleden tijd, en ik ben de enige die nu de problemen van hen beide tot het bittere einde moest oplossen.
Eind april 2020 is het faillissement afgerond en ben ik weer een vrij mens. In het begin was dit wel vreemd na zo lange tijd van deurwaarders en schuldeisers achter me aan gehad te hebben, zelfs tot het laatste moment.

Leven in het NU
Alles wat het afgelopen jaar op me af gekomen is, heeft ervoor gezorgd dat ik in het nu kan leven. Wanneer ik dacht aan mijn toekomst dan had ik geen idee hoe ik dat zou kunnen vormgeven. Teveel toekomst gericht bezig zijn zorgde ervoor dat ik in de war raakte en geen uitweg zag. Daarom ben ik bewust gaan kiezen om met de dag te leven.
Naar mijn gevoel zit ik in een real life workshop, het komt er nu op aan dat ik alles wat ik in al mijn trainingen, workshops en uit boeken heb geleerd in de praktijk ga brengen. Na het theoretische examen van alles wat ik gedurende mijn leven geleerd heb als therapeut, is het nu tijd voor mijn praktijk examen. 

Ben ik geslaagd?
Ik heb werkelijk geen idee. Voor nu geef ik mezelf een 8 voor het goed op pad zijn.

De creativiteit stroomt
Samen met Yolanda Krul heb ik de samenwerking weer opgepakt na 9 jaar. Omdat wij nu onze verschillen kunnen waarderen en elkaar aanvullen zonder elkaar te willen veranderen. Daardoor ontstaat er een meerwaarde in de trainingen die wij aanbieden. Doordat wij zelf de behoefte voelden voor het hebben van een stevig fundament om onze zielsmissie op aarde neer te gaan zetten. Het verlangen te voelen om de roep van onze ziel te volgen. Het hele traject hebben we eigenlijk gecreeerd om zelf inzicht en bewustwoording te krijgen over het waaarom een zielsverlangen vaak een verlangen blijft, en waarom het lastig is om je missie op aarde neer te zetten.
 
Wat is jouw doel
Eigenlijk is het zo dat ieder een eigen doel heeft in zijn/haar leven. Dat doel is het verlangen wat gemanifesteerd wil worden. Soms fluitert het liefdevol en wil gehoord worden, en soms ben je je niet eens bewust van de fluistering maar heb je wel een gevoel dat er iets mist in je leven. Vaak ga je dan op zoek naar iets buiten jezelf, alleen daar ga je het niet vinden. Het volgen van je zielsmissie is innerlijk werk, en ook voor iedereen anders. 
Daarom hebben wij een persoonlijk traject ontwikkeld en ga je aan de slag met je eigen zielsmissie en verlangen om die een fundament te geven in je hart en op aarde. Zo is het hartsfundament geboren.
Meer informatie kan je vinden op onze site www.hartsfundament.nl

Nieuwsgierig?
Ben je net als ik nieuwsgierig hoe ik mijn leven ga vormgeven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief dan hou ik je op de hoogte. Met vallen en opstaan ga ik door want zonder vallen speel ik op safe en daar groei ik niet van. 

Wordt vervolgd ...

miek1.jpg